Стотици полицаи протестираха, спряха движението по Владислав
Стотици полицаи протестираха, спряха движението по Владислав / Petel.bg

Стотици полицаи се събраха на кръстовището на Двете кули във Варна, за да изразят недоволството си от готвените промени, свързани с отнемане на част от придобивките им.

Макар че по-рано те обявиха, че няма да блокират движението, на практика трафикът бе спрян за около 20 минути, тъй като униформените пресичаха пътното платно на пешеходните пътеки. Десетки автомобили останаха блокирани по булевардите „Владислав Варненчик” и „Република”, което изнерви шофьорите.

Някои от недоволните носеха знамена и плакати, както и лентички с надпис „протест”. Други бяха със светлоотразителни жилетки. Протестът беше подкрепен от представители на всички подразделения на МВР.

Полицаите бяха категорични, че няма да прекратят протестните действия, докато исканията им не бъдат чути. По думите им само за последните няколко дни на напрежение в системата са подадени десетки рапорти за напускане.

Варненските полиции подготвят и мълчалива демонстрация пред сградата на Областната дирекция на полицията, която ще се състои в петък. Част от тях ще пътуват за националния протест в неделя.

Снощи стотина полицаи затвориха за около час Аспаруховия мост в знак на съпричастност с колегите им от цялата страна, които организираха спонтанни демонстрации в няколко града. Десетки автомобили останаха блокирани на пътя.